Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Tamamlandı
29-02-2024

Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından düzenlenen “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu” 12-21 Şubat 2024 tarihleri arasında başarıyla tamamlandı.

Kurs Programı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 02.04.2019 tarih ve 2019/03 sayı ile yayımlanan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi esas alınarak hazırlandı. Koordinatörlüğünü HADYEK’in yaptığı kurs; üniversitemiz NAKSEM, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığı ile yürütüldü.

Kurs programında ‘Fare, Sıçan, Tavşan’ türlerine özgü teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Kurs programına katılan 27 araştırmacı kurs sonunda başarılı olarak A kategorisi sertifika almaya hak kazandı.