Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Tamamlandı
10-12-2015



Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu(HADYEK) ile Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM)işbirliği ile gerçekleştirilen “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu”nu tamamlayarak başarı gösteren 17 kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen, deney hayvanları üzerinde yapılacak tüm eğitim ve araştırma amaçlı uygulamalarla ilgili HADYEK başvurularında araştırıcılar için zorunlu olan Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve HADYEK Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler ile kursiyerler bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Özellikle günümüzde sağlık deneyleri, model hayvanlar üzerinde denenerek pek çok tedavide dünyada çığır açmaktadır. Bu açıdan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nun gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.”dedi.

Üniversite olarak eğitimlerin desteklendiğini kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, “ Bu yıl ikincisini tamamladığımız Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu’nun verimli geçtiğini ve araştırmacıların daha sonraki bilimsel çalışmalarında almış oldukları eğitim ile farklı bir boyut kazandıracaklarına inanıyorum “ sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar eğitimlerde yaşadıkları deneyimleri paylaşma olanağı buldu. Teknik Bilimler Konferans Salonunda teorik olarak aldıkları eğitimleri eğitimleri Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarında uygulamaya geçiren kursiyerler, kursun içerik ve uygulama olarak çok faydalı olduğunu dile getirerek, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Katılımcılara sertifikalarının teslim edilmesinin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>