Boşanmanın Taraflar Üzerindeki Hukuki Etkileri (Özellikle Kadın ve Çocukların Durumu) Konulu Konferans Gerçekleşti
07-03-2022



Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, ‘Boşanmanın Taraflar Üzerindeki Hukuki Etkileri (Özellikle Kadın ve Çocukların Durumu)’ konulu konferans gerçekleşti.

Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, NKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT, akademisyenler, öğrenciler ve ilgililer katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından etkinliğin açılış konuşması gerçekleştirildi ve Rektör ŞAHİN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu ilk etkinliğin tüm katılımcılarına teşekkürlerini iletti.  Programda Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT da bir selamlama konuşmasında bulundu.

Moderatörlüğünü Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Oğuz ERSÖZ'ün yaptığı konferansta, NKÜ Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Medeni Hukuk Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Semih YÜNLÜ bir sunum gerçekleştirdi.

Boşanmanın özellikle kadın ve çocukların durumu üzerindeki etkilerine değinen Dr. Öğr. Üyesi Semih YÜNLÜ, konuşmasında kadının soyadı, mirasçılık ve ölüme bağlı tasarruf meselesi, boşanma sonrasındaki kişisel durumu, eşler arasındaki mal rejiminin tasfiyesi, boşanma sonucu gündeme gelebilen maddi ve manevi tazminatlar ve yoksulluk nafakası ile çocuk üzerindeki velayet hakkı gibi konular hakkında bilgiler paylaştı.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>