Bologna Süreci Dış Paydaşlar Bilgilendirme Toplantısı
28-12-2011



 

 Üniversitemizin de dâhil olduğu Bologna Sürecine ilişkin olarak, Üniversitemizin bu süreçte dış paydaş olarak gördüğü kurum ve kuruluş temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı aynı zamanda Bologna Eşgüdüm Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhan Arslan, Bologna Eşgüdüm Koordinasyon Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nuray Özer, Bologna Eşgüdüm Koordinasyon Kurulu Kurum Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Şamlı, öğretim elemanları ile 35 kurum ve kuruluştan temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Bologna Sürecine dair temel bilgiler aktardı. Prof. Dr. Arslan, “Önümüzdeki yüzyıl bilgi çağı. Üniversitelerde bu amaçla yeniden yapılanmakta, daha şeffaf, karşılaştırılabilir ve sorgulayıcı hesap verebilen yönetim oluşturulmakta. Müfredatlar yeniden güncellenmektedir. Bologna Sürecini amacı; kolay ve karşılaştırılabilir diploma ve dereceleri elde etmek, Avrupa’da eğitimi iki ve üç aşamalı sisteme ulaştırmak. (lisans, yüksek lisans ve doktora), AKTS sistemini uygulamak, öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini arttırmak ve kaliteyi geliştirmektir.

Bu Süreçte Diploma Eki Aldık

Bologna Sürecinde Üniversitemizin kat ettiği aşamayı da özetleyen Prof. Dr. Arslan, “Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki elde ettik. Daha doğrusu Diploma Ekine sahip olduk. Bu diploma eki de özellikle bizim diploma ile birlikte öğrencilerimize verdiğimiz, öğrencinin durumunu anlatan, hangi dersleri aldığı, dereceleri ne, içeriği ne karşılaştırılabilir ve anlaşılabilir bir belgedir. Yani özellikle yurt dışına gittiğinde herhangi bir üniversitede eğitim almak istediğinde kendi eğitimini sorgulayıcı ve onun hakkında bilgi verici bir belgedir. Türkiye’de bu yıl itibariyle toplam yirmi beş üniversite Bologna Sürecinde bu aşamaya geldi. Biz de bunlardan biriyiz.  AKTS etiket ve diploma eki saygın üniversite, kaliteli üniversite anlamına gelmektedir. Uluslararası bir güvence olmaktadır. Dolayısıyla marka üniversiteye doğru gitmeyi ve bunun önündeki engelleri kaldırmakta. Bu amaçla her hafta salı günleri Bologna eşgüdüm toplantısını yapıyoruz.

Yaklaşık 166 tane programımız var. Çok geniş bir yelpazede, farklı branşlarda eğitim veriyoruz. Dolayısıyla verdiğimiz eğitimle ilgili olarak sanayicinin veya işverenin düşüncelerini öğrenmek, bizim mezunlarımızı kısaca bir değerlendirmek, dolayısıyla kendimizi değerlendirmek için bu toplantıları yapıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Prof. Dr. Nuray Özer ve Doç. Dr. Ersin Şamlı, sürece ilişkin sunumlarını gerçekleştir ve katılımcıların konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

 






>