Bitki Islahında Moleküler Markörlerin Kullanımı Konulu Seminer Düzenlendi
26-11-2013



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü ve Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahu Altınkurt Uncuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Bitki Islahında Moleküler Markörlerin Kullanımı” konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat “TÜBİTAK’ta beraber çalıştığımız, yurtiçi ve yurtdışında çok önemli kongre ve toplantılarda sayısız sunumlar gerçekleştiren, moleküler markörler konusunda uzman ve bu genç yaşında çok önemli başarılara imza atan değerli bir bilim insanını üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz ve katılımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Doç. Dr. Altınkurt Uncuoğlu, öğrencilere markörların kullanımı, bitkisel sistemler, ülkemizin bitkisel gen kaynakları ve markör projeleri hakkın da bilgi verdi. Doç. Dr. Altınkurt Uncuoğlu, Ülkemizde yetişen endemik bitkilerin genetik olarak tanımlanmasının çok önemli olduğunu ve ziraat alanında çalışan ve eğitim alan herkesin bu konuya önem vermesi gerektiğini belirtti. “TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen ve üniversiteler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı enstitülerin ortak olduğu buğday bitkisine ait moleküler markörlerin belirlenmesi hakkındaki proje ve Namık Kemal Üniversitesi’nin de dahil olduğu Türkiye’de yetişen Acı Çiğdem bitkisinin genetik olarak tanımlanması projesi” hakkında bilgiler veren Doç.Dr.Ahu Altınkurt Uncuoğlu “Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin daha lisans aşamasında bu konularda projelere katılması ve hem arazide hem de laboratuardaki çalışmaların içinde olmasının” önemini vurguladı.

Seminerin sonunda söz alan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Hayvansal ve bitkisel üretimin, tarla, ahır ve ağıllarda yapılan kısmı buzdağının görünen kısmıdır. Ancak değerli konuşmacının aktardığı bilgiler bu çalışmaların mutlaka laboratuar ortamında genetik alanda da devam ettirilmesinin önemini göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Seminer, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından Marmara Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahu Altınkurt Uncuoğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi5




>