Bakan Nihat Ergün Üniversitemizi Ziyaret Etti
01-03-2013

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tekirdağ temasları çerçevesinde Üniversitemizi de ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’ten Üniversitemize ilişkin bilgi aldı.

Bakan Nihat Ergün, Ülkemizde hemen hemen her ilde kurulan üniversitelerin hızlı şekilde aşama kaydettiğini belirterek, bu alanda planlanan çalışmaların önemine işaret etti.

Üniversite-sanayi işbirliğinin vazgeçilmez bir çalışma olarak gördüklerini dile getiren Bakan Nihat Ergün, bu çerçevede geleceğe yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti. Bakan Nihat Ergün, “Üniversitelerimiz,  ülke ekonomisine en büyük katkıyı sanayi ile işbirliği çerçevesinde verebilirler. Biz, üniversite-sanayi işbirliğini, bu pencereden bakıldığında olmazsa olmaz bir konu olarak değerlendiriyor ve elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Üniversitelerimizin, ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan böylesi işbirlikleri için daha fazla çaba sarf etmesini bekliyoruz. Ben, ülkemizin bu işbirlikleri konusunda yeterince erken davranmadığı düşünsem de kısa süre içerisinde gelinen aşamayı çok önemli buluyorum. Üniversite hocalarının da teknoparklar yoluyla kuracakları şirketler sayesinde, ekonomimize önemli artılar katacağına inanıyor ve bunun teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Üniversitemiz Şeref Defterini de imzalayan Bakan Nihat Ergün’e, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ziyaretin anısına Namık Kemal kitabı ile Çorlu Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü tarafından yapılan bir çerçeveyi hediye olarak takdim etti.

Ziyaret esnasında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kazım Rıfkı Ayan,  Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ahmet Kambur, Üniversitemiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri hazır bulundu.