BSH Ev Aletleri A.Ş.’den Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret
03-03-2014



Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla tüketiciyle buluşturan BSH Ev Aletleri Türkiye CTO’su Dr. Juan Ignacio Conrat beraberindeki heyet ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitemizi tanıtarak,  “Trakya Üniversitesi’ne bağlı olan Üniversitemiz 2006 yılında ayrılarak; faaliyetlerinde Namık Kemal Üniversitesi olarak devam etmektedir. Çok genç ve dinamik bir yapıya sahip olan üniversitemiz kısa zamanda büyük adımlar atarak, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişen üniversiteler arasında 3. sırada yer almaktadır. Hiç kuşkusuz Üniversitemizin bu gelişiminde akademik ve idari personelimizin özverili çalışmasının yanında bölgenin sahip olduğu olanakların ve İstanbul’a yakın oluşunun çok önemli bir rol oynuyor. ” dedi.

“Bölgenin kalifiye elemana ihtiyacı var.  Her ilçemizde üniversitemizin meslek yüksekokulu bulunuyor.” diyen Prof. Dr. Osman Şimşek, bu meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerimizin bölgede iş alanın da zorluk yaşamadığını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Merkezi Araştırma Laboratuarlarımızda araştırma ve uygulama faaliyetleri araştırmacılara hizmet vermektedir.  Önümüzdeki süreçte yabancı dil kaynaklı materyallerimiz artacaktır.” dedi.  

Dr. Juan Ignacio Conrat ise Üniversitemize misafir olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Conrat, “Arge Merkezi olarak, 5. yılımızı doldurduk. Bakanlığın bizden özellikle istediği konulardan biri makale yazılması oldu.  Bu noktada Üniversite ile amaçlarımız birebir örtüşüyor. Lokasyonlarımıza yakın üniversiteler ile her zaman iyi bir iş birliği içinde olduk. Namık Kemal Üniversitesi ile de sıkı bir işbirliği kurup önümüzdeki süreçte başarılı öğrencilerimize şirketimizde iş imkanı sunulmasını düşünüyoruz.”dedi.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin birimleri, öğrenci ve personel sayısı hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Öğrenci sayımız 2006 yılında 6 bin civarındaydı. Bu gün öğrenci sayımız 27 bine ulaştı. Yeni açılan Veteriner Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacak. Uluslar arası öğrenci sayımız 279’a ulaştı. Umut ediyorum bu sayı giderek artış gösterecek.”dedi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, yeni bir kütüphane binasının inşa edilmesi için çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Şimşek, üniversite olarak araştırma ve uygulama faaliyetlerine verilen öneme dikkat çekerek, NABİLTEM’DE 5 Uygulama Laboratuarı bulunduğunu ifade etti. 42 farklı cihazla 21 farklı analiz yapıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ilçelerdeki okullarımızla birlikte toplam 316 derslik ve 189 laboratuar bulunduğunu belirtti.

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ise gerçekleştirdiği sunumda üniversitelerin sanayisiz sanayinin de üniversitesiz verimli çalışmalar üretemeyeceğini belirtti. Prof. Dr. Bülent Eker, Üniversite-Sanayi işbirliği mekanizmalarını özel örneklerle anlattı. İşbirliği taraflarının motivasyon unsurları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Eker, Üniversite-sanayi işbirliğinde başarı stratejilerini katılımcılara aktardı.

Ziyaretin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, BSH Ev Aletleri Türkiye CTO’su Dr. Juan Ignacio Conrat beraberindeki heyeti yapımı tamamlanan Fen Edebiyat Fakültesi, Merkezi Derslikler Binası’nda bulunan NABİLTEM Labortuvarları, Merkez Kütüphane ve Spor Kompleksini gezdirerek faaliyetleri yerinde gösterdi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>