Aşçılık Topluluğu’nun Düzenlediği Söyleşide “Dünden Bugüne Mutfak Kültürümüzdeki Gelişim Uzmanların Gözüyle Değerlendirildi”
14-05-2012



 Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Aşçılık Topluluğu, Akademik Danışmanları Öğr. Gör. Osman Dağ’ın öncülüğünde 24 Nisan 2012 tarihinde Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenledikleri  “Geçmişten Bugüne Osmanlı ve Türk Mutfağı”  konulu söyleşiye;  Çağdaş Aşçılar Derneği Başkanı ve üyeleri katıldı.

Çağdaş Aşçılar Derneği Başkanı Şef Volkan Çengel, Şef Ömer Çulfaz, Şef Adem Çınar, Şef Aytaç Yaver,  Şef Ersin Gönül ve Şef Yaşar Yenidoğan katıldı.

Türk ve Osmanlı mutfağı alanında çalışacak kişilerin bu konuda engin bir bilgi birikimine sahip olmaları gerektiğini söyleyen Çağdaş Aşçılar Derneği Başkanı Şef Volkan Çengel, öğrencilere mesleğin getirdiği zorluklardan da bahsetti.

Söyleşinin ardından Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Erbay, Çağdaş Aşçılar Derneği Başkanı’na ve değerli üyelerine verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin ufkunu açtıklarını, bu anlamda böylesi etkinliklerin öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Söyleşi plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi. 





>