Aşçılık Topluluğu Alanında Marka Olmuş İki Ünlü İsmi Daha Üniversitemizde Konuk Etti
14-05-2012



           Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Aşçılık Topluluğu’nun düzenlediği 9 Mayıs 2012 tarihinde Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Ülkemizde Yiyecek –İçecek İşletmeciliğinin Gelişimi ve Beklentiler” konulu söyleşide Kuruçeşme Sortie, Nişantaşı’nda Salomanje ile Cento Per Cento, Akaretler’de Klamata ve Beyoğlu’ndaki Ghetto’nun bünyesinde yer aldığı ve 40 yıla yakın bir süredir Türkiye’de yiyecek-içecek ve eğlence alanında faaliyetlerini sürdüren EKSEN GROUP’un Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar ile Metro Kültür Yayınları’nın Editörü Nilhan Aras’ı konuk etti.

Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras, Türk mutfağı merkezli olmak üzere mutfak kültürü üzerine yapılan araştırmalara odaklanıp, yaşadığımız topraklardaki mutfak kültürünü alışılmışın dışında bir bakış açısıyla ele aldı. Mutfaklarımızın farklı lezzet ve renklerini ele aldığı konuşmasıyla Nilhan ARAS, mutfak kültüründe kaybolan değerlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğinin de önemini vurguladı.

Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar, bünyelerinde bulunan işletme mekânlarının zaman içinde nasıl İstanbul’un gözbebeği mekânları haline geldiğinin, sektörün getirdiği zorlukların ve sektörün içerisine girmeye hazırlanan gençlerden sektörün neler beklediğinin altını çizdi.

Söyleşinin ardından Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Erbay, verdikleri değerli bilgiler için Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras’a ve Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar’a teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.





>