Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nermine MUSTAFAYEVA ve Beraberindeki Heyetten Ziyaret
06-10-2022



Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nermine MUSTAFAYEVA, Konsolos Zaur ALLAHVERDİ-ZADA ve Muavin Konsolos Murad BALACAYEV, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e  Rektörlük Makamında nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ’nin de yer aldığı ziyarette, iki ülke üniversiteleri arasındaki ikili iş birliği ve uluslararası öğrenciler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Üniversitemizde eğitim alan Azerbaycan uyruklu öğrencilerle ilgili bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Ziyarette Başkonsolos Nermine MUSTAFAYEVA, hızla değişen bilgi çağında iki kardeş devlet arasında eğitim alanında iş birliğinin önemini vurguladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederek, “Azerbaycan ve Türkiye uluslararası arenada her alanda birbirine daima destek olmuştur. ‘Tek Millet, İki Devlet’ anlayışı eğitimde de, Üniversitemizde de mevcuttur” dedi.

Ziyarette Rektör ŞAHİN, günün anısına Başkonsolos Nermine MUSTAFAYEVA’ya Üniversitemizin prestij yayını olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri” adlı kitabı takdim etti. Başkonsolos Nermine MUSTAFAYEVA da Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e ‘Zafer Salnamesi’ adlı eseri takdim etti.

Heyet daha sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde eğitim alan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldi. Heyet burada öğrencilerin çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini aldı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9




>