TÜBİTAK tarafından Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda “Araştırma ve İnovasyonda Uluslararası Destek Programları” Bilgi Çoğaltma Günü düzenlendi.
Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yinanç, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Hakan Karataş akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek toplantı öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında “Biz üniversite olarak 2006’da kurulduk kısa zamanda büyük yol kat ettik. Namık kemal Üniversitesi olarak araştırma ve projelere çok ağırlık veriyoruz. Gayretle çalışıyoruz. İstediğimiz düzeyde proje sahibi olabilmemiz için proje tanıtımlarına daha da ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu toplantı da bu amaçla tertip edildi. Gerçekleştirilecek bu toplantının faydalı verimli projelere dönüşmesini diliyorum.” sözlerine yer verdi.
TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Hakan Karataş, Küreselleşme beraberinde getirdiği tehdit ve fırsatlar ise bilgi temelli faaliyetlerin ana ayağını oluşturan araştırma ve inovasyonda uluslararası işbirliklerini zorunlu kılmaktadır. Zira artık piyasa yapıları, farklılaşan müşteri ihtiyaç ve beklentileri firmaların ve hatta akademisyenlerin ülkelerini hedef pazarlarındaki tedarikçileri ile işbirliği gerçekleştirmeleri gerekmektedir” diyerek AR-GE çalışmaları yapmalarının zorunlu olduğunu kaydetti. Karataş, “Ufuk 2020 Koordinatörlüğü Destekleme Programı” hakkında bilgi verdi.
Ayşenur Okatan, Ufuk 2020 Koordinatörlüğü Destekleme Programının Sağlık, Demografik Değişim ve Refah Alanının öncelikleri, çağrı programları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak “Sağlığın bakımın ekonomik büyümenin ve sürdürülebilir sağlık sistemlerinin iyileştirilmesi” konulu sunum gerçekleştirdi.
Sarhat Yıldırım ise Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Ormancılık Deniz, Denizcilik, ve İçsu Araştırmaları ve Biyoteknoloji konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yıldırım, “AB Ufuk 2020 AR-GE Programlarının dünyadaki en büyük bütçelerden birine sahip olduğunu söyleyerek, kimlerin bu projeye katılabileceği ve söz konusu hedef ilkeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Burak Tiftik de sunumunda “Nanoteknoloji, İleri Malzemeler, İleri İmalat ve İşleme Teknolojileri Alanı” konusunu ele aldı.
Toplantı günün anısına konuşmacılara günün anısına hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...