Antarktika ve Arktik İle İlgili Bilimsel Çalışmalar
12-04-2018



“Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi” T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi teknik koordinasyonunda yürütülmektedir.

Ülkemizin Dünya'da kutup bilimleri konusunda yaptığı özgün bilimsel çalışmalar ile öncü ülkeler arasında yer alma vizyonu ile hazırlanan Ulusal Kutup Bilim Programı (2018- 2022) 29 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Program kapsamında belirlenmiş öncelikli araştırma temalarına ilgi duyan, söz konusu alanlarda çalışmaları olan araştırmacılar için destek mekanizmalarını oluşturarak bilimsel araştırmaların desteklenmesini, aynı zamanda ülkemizin Antarktika ve Arktik ile ilgili bilimsel çalışmalarda daha hızlı yol alabilmesini sağlamak amacıyla "Antarktika ve Arktik İle İlgili Bilimsel Çalışmalarda İşbirliği Yapılmasına Dair Protokol" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 12 Mart 2018 tarihinde imzalanmıştır.

“Antarktika ve Arktik” ile ilgili bilimsel çalışmaların destekleneceği çağrı, Araştırma Destek Progranıları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 22 Mart 2018 tarihi itibarıyla açılmış ve son başvuru tarihi 31 Mayıs 2018 olarak belirlenmiştir. Başvuru yapılacak projelerin, ARDEB tarafından yürütülmekte olan "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında destekleneceği ilgili çağrıya http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

 





>