Almanya’nın “Horb “Martin-Gerbert- Gymasium” Okulu Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti
19-04-2013



Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi ile gerçekleştirdiği kardeş okul projesi kapsamında Tekirdağ’da bulunan Almanya’nın Horb “Martin Gerbert –Gymasium” okulu öğrenci ve öğretmenleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Alman öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek Üniversitemizi tanıttı. Üniversitemizin 7 yılda gösterdiği gelişmeye dikkat çeken Prof. Dr. Şimşek, “Gerek tarım ve sanayinin gelişmiş olması, gerekse İstanbul’a yakınlığı açısından şanslı bir bölgede bulunuyoruz. Üniversitemizin başarılı bir şekilde gelişme göstermesinin bir diğer nedeni de diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmamızdır” dedi.

Prof. Dr. Şimşek, “Üniversiteler ile imzaladığımız anlaşmalar sayesinde değişim programları aracılığı ile bizim öğrencilerimiz yabancı ülkelerde, yabancı öğrenciler Üniversitemizde eğitim alabilirler. Tekirdağ barınma, ulaşım ve ihtiyaçlarını karşılamaları için de rahat bir şehir” sözleriyle öğrencilere sunulan avantajları aktardı.

Ziyaretin ardından gruba,Üniversitemiz gezdirildi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>