Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen ve 6 hafta sürecek olan “Aile Akademisi" eğitim programı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programı ile başladı.
Programa; Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM’ın eşi Güllühan YILDIRIM, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Selda ŞAHİN, Tekirdağ İl Emniyet Müdürünün eşi Şeniz ERDOĞAN, Süleymanpaşa Kaymakamının eşi Gülsüm KAYA, Süleymanpaşa Belediye Başkanının eşi Öznur YÜKSEL, Hayrabolu Belediye Başkanının eşi Aytül İNAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Ülkü USLU, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN, NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre GÜNGÖR, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nihal ERDOĞAN KÖŞDERE, NAKSAM Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyeleri, KADEM Tekirdağ Yürütme Kurulu üyeleri ve eğitimi ilgi gösteren 62 kayıtlı katılımcı katıldı.
Açılış konuşmaları ile devam eden programda; KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN konuşmalarında “KADEM Tekirdağ olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün desteği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün desteği ile “Aile Akademisi” bugün itibari ile başlıyor. Aile fertleri birbirlerine sevgi ve sadakatle bağlanıp kendini güvende hissettiği, hak ve yükümlülüklerinin dengelendiği bir yer. İnsanlık tarihine baktığımızda ailenin her döneminde varlığını koruduğunu görüyoruz. Aile yapısını korumak yaradılıştan gelen bir ihtiyaç. Tüm toplumlarda insanın ruhuna hayat katan hem de teselli eden bir kurum olarak aile uzun zaman varlığını güçlü bir şekilde korumuştur. Ancak hızlı yaşantı, modernizmin getirdiği anlam kaymaları, hayat önceliklerimizdeki farklılıklar ve değişimler ailenin insanın hayatına anlam katan aslının zayıflamasına neden olmuştur. Bu nedenle aileyi yeniden merkezi konuma getirecek değerleri tanımlamalı ve uygun değerleri güçlendirmeliyiz. Düzenlediğimiz seminerler bir bütünlük içerisinde aile üyelerinin yollarını aydınlatmak, onlara yol arkadaşlığı yapmak bunu yaparken de bilimin ürettiği çözümleri kendi kültürümüzün dinamikleriyle birleştirmek” sözlerine yer verdi.
NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü paydaşlığı ile gerçekleşen “Aile Akademisi” eğitimlerine bugün başlıyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin akademik destek verdiği bu eğitimlerin her birinin faydalı olmasını umuyorum. Ebeveynler çocuklarının hayatta sahip oldukları en önemli öğretmenlerdir. Çocuğun sosyali duygusal, zihinsel ve fiziksel yönden gelişimi ilk olarak ailede başlamaktadır. Aile çocuğun okul başarışında ve olumlu davranış geliştirmesinde hayati rol oynamaktadır. Aile eğitim programları aile için birçok farklı yollar takip etse de özünde aynı amaca hizmet etmektedir. Bu programlar ailelerin ebeveyn olmadaki sorumluluklarını kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Aile bağını güçlendirmek, çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda aileleri bilgilendirmek, bunlara destek olmak özellikle dezavantajlı çocuklar ve aileleri bakımından ve çocukları okula başlarken öğrenmeye hazır hale getirmek gibi hedeflere sahiptir bu tür eğitimler. Aile eğitim programları ailelerin ebeveynlik becerilerini ve bilgilerini geliştirmek çocuk gelişimi ve ailelerin yaşadığı sorunlarla pozitif yollarla başa çıkabilme yeteneklerini geliştirmeye odaklanmış programlardır. Ailelerin ebeveyn olma becerileri kazanmaları aynı zamanda çocukların gelişim ve gereksinimleri duyarlılığı da beraberinde getirmektedir. Aileler özellikle iki farklı insan olarak bir arada olma, doğum, ailede ya da çocukta oluşan ciddi sağlık sorunları, tek başına çocuk olma, özellikle parçalanmış ailelerde çocuk büyütmek zorunda kalmak, çocuk gelişimindeki bazı kritik dönemlerde (okul öncesi ve özellikle ergenlikte) çocuk gelişimi ve eğitimi ailede değerlerin korunması ve çocuklara bu değerlerin aktarılması, ailede mahremiyet ve sırlar gibi konularda desteğe gereksinim duymaktadırlar. Verilecek eğitimlerle katılımcıların bu desteği bulacaklarına eminim.” dedi.
Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ konuşmasını “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademik personeli Doç. Dr. Tülin YILDIZ Sağlık Yüksekokulu’ndan, Doç. Dr. Murat BEYAZYÜZ Tıp Fakültesi’nden, Dr. Öğr. Üyesi Esra Naile SAKA Tıp Fakültesi, Dr. Öğr. Üyesi Hilal KARABULUT ve Dr. Öğretim Üyesi Oya ONAT KOCABIYIK Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden, Dr. Öğr. Üyesi Zehra GÖZÜTOK TAMDOĞAN, Dr. Öğr. Üyesi Ömer YILMAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ÜZÜMCÜ İlahiyat Fakültesinden bu eğitim programına destek veren hocalarımızdır. Tüm destek veren hocalarımıza ve bugün bu heyecanımızı bizimle paylaşan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.” sözleriyle noktaladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü Ülkü USLU konuşmasında “Tekirdağ’da ilk olan böyle bir proje içerisinde bulunmaktan memnuniyetimi ifade etmek isterim ve teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli bir hocamın bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum “Bir Milletin kaybetmekten korktuğu ne her ise değeri de odur.” Maalesef ki toplumumuzun geldiği noktada biz de artık kaybolan değerler arasında aileleri de zikrediyoruz.”
“Bugün bu çalışmayla aileyi hedef alan unsurlar neler gerek sunum yapacak hocalarımız gerekse katılımcılarımız ile interaktif bir şekilde bunları konuşarak tespit edeceğiz. Buradan elde ettiklerimiz ile bireysel olarak aile yapılarına ne gibi katkılarımız olur? Bunları değerlendireceğiz. Aileyi merkeze almış Bakanlığımızın İl bazında temsilcileri olarak ta böyle bir katkıda bulunmaktan mutluyuz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyen Ülkü USLU Bakanlığın “Kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz; çünkü biz kocaman bir aileyiz.” sloganıyla sözlerine son verdi.
Açılış konuşmalarının ardından eğitimlere geçildi. 6 haftalık eğitimlerin ilk haftasında katılımcılara ilk olarak T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğüden Psikolog Özlem UZEL, "Dünden Bugüne Aile" konulu; T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Tekirdağ il Müftülüğüden, İl Müftü Yardımcısı Melek CİNGÖZ "İki İnsan" konulu eğitimler verildi. Eğitimler 18 Mart 2020’ye kadar her hafta Çarşamba Günü 1000/1400 saatleri arasında yapılacaktır. “Aile Akademisi” eğitim programının sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...