Afet Merkezi Çalıştayı’na Büyük İlgi
05-02-2014



Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Veliköy’de hayata geçirilecek olan; İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi için çalıştay düzenlendi.

İŞKUR Çerkezköy Şubesi toplantı salonunda başlayan çalıştaya,  ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Tekirdağ İtfaiye Müdür Vekili Ömer Şen, Çorlu İtfaiye Müdürü Faruk Yücel, Çerkezköy İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, Malkara İtfaiye Müdürü İhsan Rendan, Kapaklı İtfaiye Müdür Vekili Soydan Bakaç ile öğretim görevlilerinin yanı sıra Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan çok sayıda itfaiye çalışanı katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş,  “Hayata geçirmek istediğimiz proje ile ilgili Tekirdağ ve bağlı ilçelerde bulunan itfaiye ve arama kurtarma personeliyle görüş alıverişinde bulunmak için bu çalıştayı düzenliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Proje Koordinatörü Serdar Özer ise çalıştayın açılış programında projeyi ana hatlarıyla tanıttı. Çalıştayda “Arama Kurtarma ve İSG Alanı”, “İş Güvenliği Eğitimi”, “Arama-Kurtarma ve İSG Alanı”, “İtfaiyecilik Eğitimi”, konuları ele alındı.

Gündem maddelerinin ardından ise Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu; İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama Araştırma Merkezi projesi için Proje ile ilgili katılımcıların düşünceleri, projenin devamına nasıl bir katkı sunulabileceği ve nasıl bir eğitim ve eğitici kadrosu oluşturulabileceği maddeleri masaya yatırıldı.

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu(ÇEMYO) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği; İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama Araştırma Merkezi projesi için düzenlenen çalıştayda merkezin daha fonksiyonel olması için 28 yeni öneri geliştirildi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>