Afet Affetmez Konulu Konferans
11-02-2020



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından Rektörlük Konferans Salonda İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU'nun konuşmacı olarak katıldığı “Afet Affetmez” isimli konferans gerçekleştirdi.

Konferansa Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İl Emniyet Müdür V. Metin İLTER, İl Jandarma Komutan V.  J. Yarbay Uğur Feyyaz AYDOĞDU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN konferans öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında “Aniden bastıran kısa sürede can ve mal kayıplarına neden olan büyük yıkımlar şeklinde tanımlanan afet olayları yeryüzünün neresinde olursa olsun yaşanılan yere zarar vermekte çok ciddi maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. Doğal veya insan kaynaklı olan bu olaylar gerekli tedbirler alınmadığı takdirde felakete dönüşebilmektedir. Yani “Afet Affetmez”. Dolayısıyla keşke dememek için baştan çeşitli tedbirler alınması elzemdir. Bunların başında toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bugün gerçekleştirecek olan konferansın başarılı geçmesini diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU, deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında alınması gereken önemleri anlattı. Prof. Dr. KADIOĞLU, Depremin 0. saniyesine hazırlıklı olunması gerektiğini aktararak deprem öncesinde yapılması gerekenleri sıraladı. Deprem sırasında soğukkanlı olmanın önemine değinen KADIOĞLU, deprem anında “çök-kapan-tutun” hareketi yapılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. KADIOĞLU, eşyaları sabitleyerek veya yerlerini değiştirerek riskleri azaltmak gerektiğini, evlerde duman detektörü ve yangın söndürücü bulundurmanın önemini aktararak mutlaka afet çantasının hazır bulundurulmasının önemini vurguladı.

Program, günün anısına takdimin ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>