Ab-ı Hayat Geçmişten Günümüze İstanbul’da Su ve Su Kültürü Resim Sergisi Açıldı
07-11-2013

“Ab-ı Hayat Geçmişten Günümüze İstanbul’da Su ve Su Kültürü”  isimli Adell Armatür Koleksiyonunun seçme eserlerinden oluşan resim sergisi Üniversitemiz Rektörlük Sergi Salonu’nda açıldı.

Serginin açılışında Tekirdağ Vali V. Mustafa Işık, Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Motif Vakfı Motif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Baykal,  Tekirdağ ilinin kurum kuruluş ve temsilcileri akademisyenler ve öğrenciler bulundu.

Bu sergide Hellen ve Geç Roma dönemlerinin Byzantionu’nun veya Bizans döneminin Konstantinopolis’inin su mimarlığından geriye kalan bütün kalıntıların işlevsel ya da sanatsal açıdan incelenmesi değil, kendiliğinden ortaya çıkmış, ama her biçimde, içinde yaşayan insanların süreklilik gösteren çabalarının ve yaşamlarının aynası olabilecek bilgilerin bir araya getirilmesi amaçlandığı belirtildi.