AR-GE Strateji Belgesinin Oluşturulması Çalıştayı Tamamlandı
16-12-2016

Tarım, sanayi ve hayvancılığın önemli bir yer tuttuğu bölgede, üretime modern biyoteknolojik uygulamaları katarak verim artışı ve böylelikle bölge kalkınmasına katlı sağlamayı aynı zamanda çevre kirliliğinin tespiti, önlenmesi ve atıkların değerlendirilmesi ile çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretimi hedefleyen Namık Kemal Üniversitesi, TÜBİTAK 1000-2015-1-Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması çağrısı kapsamında desteklenen proje çerçevesinde “Biyoteknoloji Ar-Ge Strateji  Belgesi Oluşturulması”  çalış tayını Ziraat Fakültesi B Blok’da gerçekleştirdi.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Sezen Arat’ın proje hakkında bilgi vermesi ile başlayan çalıştayda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Çalıştaya Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ile Bakanlıklar, Belediye, özel sektör ve birlik temsilcileri olmak üzere 92 kişi katıldı.

Çalıştay katılımcıları IBCG Danışmanlık Firmasından gelen Danışmanın ve projede görevli üniversitemiz öğretim üyelerinin moderatörlüğünde, Hayvan Biyoteknolojisi, Bitki Biyoteknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi ve Çevre Biyoteknolojsi olarak dört gruba ayrılarak çalışmalarını sürdürdü.

Tüm gün süren atölye çalışmasının ardından çalıştay başarı ile tamamlandı.