A Haber Kanalı Üniversitemizde
27-11-2020



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizin ulusal ve uluslararası düzeydeki başarılarını konu almak isteyen A Haber Kanalı, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

A Haber Kanalı Muhabiri Mehmet KARATAŞ ve Kameraman Özkan ŞAFAK’ın gerçekleştirdiği ziyarette Rektörümüz Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu imkanlardan, öğrenci değişim programlarından, uluslararası öğrencilere yönelik yapılan çalışmalardan, 2020-2021 akademik yılında yapılacak faaliyetler ve planlanan projelerden bahsetti. Rektör ŞAHİN aynı zamanda Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin gerek Üniversitenin Uzaktan Eğitim Merkezi (NKUZEM), gerekse deneyimli akademik kadrosuyla en nitelikli ve sorunsuz bir şekilde yönettiklerini ifade etti.

Güçlü kadrosu, teknolojik altyapısı, modern cihazları ile ilimiz başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veren Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin gerçekleştirdiği projeler ile ilgili de bilgi veren Rektör Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, akut inme hastalarının tedavisine olanak sağlayacak şekilde tüm Trakya’nın hizmetinde ve bölgede tek olan Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Ünitesinin hizmet verdiğini belirtti. Aynı zamanda hastanemizde hizmet veren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi (GETAT) ile de hastalarımıza hizmet verildiğini ifade etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında Korona virüs Salgınında hızlı tanı konulması için teknik olarak güçlendirme yapıldığını ve çalışma saatlerinin sonuç çıkma sürelerini kısaltmak amacıyla 2 vardiya şeklinde düzenlendiğini belirten Rektör Prof.Dr. Mümin ŞAHİN vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Rektör ŞAHİN, “Bir dönem Trakya Bölgesinin numunelerinin ölçüldüğü tek laboratuvar olan Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarımızda şu an Tekirdağ’dan gelenler dışında hala Kırklareli, Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinden gelen numuneler de değerlendirilmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın yerli ve milli kitleri ile daha hızlı sonuç alınabilen laboratuvarımızda 2000 numune yaklaşık 9 saatte sonuçlanmaktadır” sözlerini kaydetti.

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>