8 Mart Dünya Kadınlar Günü Öncü Türk Kadını Portreleri Gravür Sergisi
08-03-2022



Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlamını ve önemini yansıtan bir sergiye ev sahipliği yapacaktır. T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNCÜ TÜRK KADIN PORTRELERİ GRAVÜR SERGİSİ” tarihe mal olmuş, başarılarıyla ardıllarına ilham veren, ülkemiz ve dünya çapında önemli işler başarmış Türk kadınlarının portrelerinin seçkisini içermektedir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik Duran’ın küratörlüğünü yaptığı sergi Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşımaktadır. Sergide, Duran’ın kurduğu ve koordinatörlüğünü üstlendiği Baskıresim Topluluğu’nda yer alan gravür atölyesi öğrencilerine ve eğitimcilerine ait eserler yer alacaktır. Seçkide yer alan gravür baskı resimler yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıkmıştır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü gravür atölyesinde baskı tekniğiyle hazırlanan eserlerde, Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Fatma Aliye Topuz, Sabiha Gökçen gibi tarihe mal olmuş öncü kadınlarımız yansıtılmaktadır.
 
8 Mart 2022 tarihinde saat 14:00’te Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde açılacak “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNCÜ TÜRK KADIN PORTRELERİ GRAVÜR SERGİSİ” 08-15 Mart 2022 tarihleri arasında görülebilir. Bu anlamlı sergimize tüm Tekirdağ halkı davetlidir.




>