8 Mart Dünya Kadınlar Günü Öncü Türk Kadın Portreleri Gravür Sergisi
11-03-2022



8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Öncü Türk Kadın Portreleri Gravür Sergisi’ gerçekleşti.

Açılışa Vali Aziz YILDIRIM ve eşi Güllühan YILDIRIM, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mestan ÖZCAN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY, üniversitemiz öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü gravür atölyesinde baskı tekniğiyle hazırlanan eserler Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Halide Edip ADIVAR, Fatma Aliye TOPUZ, Sabiha GÖKÇEN gibi tarihe mal olmuş, başarılarıyla kendinden sonrakilere ilham veren, ülkemiz ve dünya çapında önemli işler başarmış Türk kadınlarını yansıtıyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik DURAN’ın küratörlüğünü yaptığı sergi, baskı üzerine bu seçkinin daha önce yapılmamış olması yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

DURAN’ın kurduğu ve koordinatörlüğünü üstlendiği Baskıresim Topluluğu’nda yer alan gravür atölyesi öğrencileri ve eğitimcilerin eserlerinin ziyaretçilerle buluştuğu sergideki gravür baskı resimleri, yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıktı.

Her eserin altında yer alan künyeler eserle ilgili açıklayıcı bilgiler sunarak, kadınlarımızın toplumumuzdaki önemini vurguluyor. Sergi, 08-15 Mart 2022 tarihleri arasında görülebilir.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>