Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Teknolojileri AR-GE Topluluğu ve öğretim üyeleri tarafından düzenlenen “5.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu” başladı. Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun ikinci günü ise Tıbbi Cihazlar ve Malzeme Fuarı EXPOMED Tüyap Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinin mesleki ve bilimsel yetkinliklerini arttırmak amacıyla düzenlenen sempozyumda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, akademisyenler ile öğrenciler bulundu.
Biyomedikal Mühendisliği Sempozyumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hale Pınar Zengingönül “Bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiğimiz Biyomedikal Öğrenci Sempozyumu, her yıl farklı anlamlar taşıyor. Bölümümüz, 200 öğrenciden oluşuyor. Dört öğrencimizden biri bu sempozyuma emek verdi.” dedi. Sempoyumun gerçekleşmesinde emeği geçen öğrencileri kürsüye davet eden Zengingönül, öğrencileri tebrik etti.
Sempozyum, Biyomedikal Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Erdi Dede’nin konuşması ile devam etti. Dede, sempozyumda lisans ve ön lisans öğrencilerinin Biyomedikal Mühendisliği alanında bilgilerini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini belirterek sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Betül Taşdelen ise konuşmasında, “Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında ilk açılan bölümlerden biri olarak, beş yıldır başarıyla gerçekleştirilen ve artık gelenekselleştirilen 5.Biyomedikal Öğrenci Sempozyumu’nun başarılı geçmesini diliyorum. ” dedi.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Biyomedikal mühendisliği Avrupa ve Amerika’da geleceğin ilk beş mesleği arasında bulunuyor. Sağlık sektörü, ülkemizde son zamanlarda büyük bir ivme kazandı. Burada biyomedikal mühendislerine yani sizlere büyük görevler düşüyor. 5. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu’nun başarılı geçmesini diliyorum” sözlerine yer verdi.
Sempozyumun ilk sunumunu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk gerçekletirdi. Prof. Dr. Sezgintürk sunumunda “ Biosensör Teknolojilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konusu üzerinde durdu. Prof. Dr. Sezgintürk, sağlık giderlerinin artması, kişiye özel tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinin biyosensör sektörünün gelişme göstermesini sağladığını kaydetti.
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...