Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Topluluğu tarafından düzenlenen 3. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
Sempozyumun açılış töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yakup Çağ, öğretim görevlileri ile öğrenciler bulundu.
Törenin açılışında konuşan Biyomedikal Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Nadide Gülşah Gülenç, lisans ve önlisans öğrencilerinin biyomedikal alanda bilgilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Bölümü Başkanı Doç. Dr. Rıfat Koray Çiftçi ise konuşmasında “ Bu yıl 3. gerçekleştirdiğimiz Biyomedikal Öğrenci Sempozyumu her yıl farklı anlamlar taşıyor. Bu yıl mezun vermiş bir bölüm olarak bu sempozyumu hayata geçiriyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz sempozyumun diğer önemli anlamı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yakup Çağ’ın aramızda olmasıdır. Kamu Hastaneleri Birliği ile ortaklaşa adımlar atıyoruz. Biz bu çalışmaları öğrencilerimizin daha fazla pratikte yer almaları açısından önemsiyoruz” sözlerine yer verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Bu zamana kadar üniversitemizde çok sayıda bilimsel etkinlik gerçekleştirildi. Bu gün burada açılışını yapmakta olduğumuz sempozyum geleceğimizin güvencesi gençlerimiz tarafından gerçekleştirilmesi açısından çok anlamlı buluyorum.” diyerek sempozyumun başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Prof. Dr. Kurultay, yaşamda başarılı olmanın çeşitli yolları bulunduğunu ancak temelinde kişinin yaptığı işi sevmesinin yattığını belirtti.
Uzman Dr. Yakup Çağ ise konuşmasında sağlık alanında ilk çağlardan bu yana önemli gelişmeler yapıldığını özellikle son 10 yılda teknolojik gelişmelerin hızla arttığını dile getirdi. Bu gelişmelerin biyomedikal alanda çok daha fazla hissedildiğini belirten Çağ, düzenlenen sempozyumun biyomedikal alanda yaşanan gelişmelere ışık tutmasını diledi. Çağ “Ülkemizin gelecek vizyonu açısından bu sektörde atacağımız adımlar son derece önemli. Hekimler, teşhis ve tedavide daha etkin olabilmek aynı zamanda diğer ülkelerdeki meslektaşları işle aynı seviyede olmak için yüksek teknolojinin getirdiği ve kullanımı özel eğitim gerektiren ileri teknoloji cihazlarını kullanmaları gerekmektedir.”dedi.
Sempozyumunun açılış oturumunda “Dünyada ve Türkiye’de Biyomedikal Mühendisliğinde Güncel Gelişmeler” konusu üzerine sunum gerçekleştiren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Eroğul, “Biyomedikal Mühendisliği %70 büyüme oranıyla dünyada en hızlı gelişen mühendislik dalları içinde yer almaktadır. Bu gelişme Türkiye’ye de yansımış durumda. Sağlık Bakanlığı son zamanlarda bu alanda duyulan ihtiyaç nedeniyle ciddi çalışmalar yürütüyor.” dedi. Prof. Dr. Osman Eroğul, Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinin, bölümdeki akademik kadronun kaliteli olması ve Tıp Fakültesi bulunan bir üniversite olması açısından çok şanslı olduklarını belirtti. Eroğul, tıp fakültesi ile müşterek çalışmalar yürütülmesiyle Biyomedikal alanda gelişmeler kaydedileceğinin altını çizdi.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Tıklayınız. ...