24 Mart Cumartesi Namık Kemal Üniversitesi Günübirlik İstanbul Tarih ve Kültür Gezisi
20-03-2012

İstanbul’un zengin tarihi ve doğal güzelliğine birgünlük kısa bir yolculuk düzenliyoruz. Marmara denizi kenarında yapacağımız kahvaltının ardından başlayacak olan programımızda ilk olarak Küçük Ayasofya Camiisini ziyaret edeceğiz; daha sonra eski istanbul evleriyle süslenmiş tarihi sokaklardan yürüyerek varacağımız Sultanahmet meydanında biraz dinlenip İstanbul silüetinin ve tarihinin en güzel mekanı Topkapı sarayına geçeceğiz.

Topkapı ziyaretimizin ardından Nuruosmaniye caddesi ve Kapalı Çarşı üzerinden yürüyerek Restore edilen Süleymaniye Camiisine varıyoruz, burada Süleymaniye’nin pek bilinmeyen eski sokakları ve olağanüstü güzellikteki evleri arasında dolaştıktan sonra eşsiz bir istanbul manzarasının tadını çıkarabileceğimiz bir mekanda çay molası vereceğiz.

Öğlen yemeğinin ardından otobüslerimizle Minyatürk’e hareket ediyoruz. Minyatürk ziyaretimizin ardından Panorama 1453 Tarih Müzesini ziyaret edeceğiz. 360 derecelik görüntülerle İstanbul Fethi’nin canlandırıldığı bu müze gezimizin son durağı olacak.

Not: gezi programına bağlı kalmak kaydıyla, küçük dinlenme ve fotoğraf molaları verilecektir.

Sabah 07:00 üniversite kampusundan otobüsümüzle hareket

Saat 09:00 Cankurtaran’da marmara denizi manzaralı tesislerde kahvaltı

Saat 09:30 küçük ayasofya camisini ziyaret ve eski istanbul evleri arasından hafif bir tırmanışla sultanahmet meydanı

Saat 10:00-12:00 Topkapı Sarayı Müzesi,

Saat: 12:30 Nuriosmaniye caddesi Kapalı Çarşı Güzergahından Süleymaniye’ye yürüyüş

Saat 15:00 MİNYATÜRK

Saat 16:30 Panorama 1453 Tarih Müzesi

Düzenleme: İİBF Gezi Topluluğu

İrtibat: Yrd.Doç.Dr. Lütfü Şimşek

Dahili 2808/Cep: 0555 561 05 10

Email: lsimsek@nku.edu.tr

Katılım ücreti: 30 TL

Gerekli Rezervasyonların yapılabilmesi için katılımcıların Perşembe günü mesai saati bitimine kadar isim bildirmeleri gerekmektedir.