2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller, Icontex2019 Kongresi Gerçekleştirildi
07-05-2019



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından “2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’ (2nd International Congress of Innovative Textiles, ICONTEX 2019) gerçekleştirildi.

Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Fatma GÖKTEPE, Prof. Dr. Pelin GÜRKAN ÜNAL, Prof.Dr. Rıza ATAV ve Arş.Gör.Yük. Müh. Volkan YALI tarafından ikincisi düzenlenen, tekstil alanındaki son yeniliklerin paylaşılmasının amaçlandığı 2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’nin Çorlu Hilton Oteli’nde gerçekleşen açılışında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT’un açılış konuşmaları yanı sıra Tekstil Makina ve Aksesuarları Derneği (TEMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil NALBANT, Tekstil Terbiye ve Boya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi CANPOLAT, İTHİB Başkan Vekili Ahmet ŞİŞMAN, TİM Başkan Vekili İbrahim PEKTAŞ; Türk tekstil sektörünün geldiği nokta ve gelecek stratejilerine dair birer konuşma yaptılar.

Türkiye’nin yanı sıra ABD ve Avustralya’dan Çin’e 19 farklı ülkeden seçkin araştırmacıların Bilim Kurulunu oluşturduğu, 12 farklı ülkeden 81 sözlü ve 25 poster bildirinin iki gün süresince üç paralel oturumda sunulduğu ve 260’ın üzerinde araştırmacı, akademisyen, mühendis ve sektör temsilcisinin bir araya geldiği kongrede bildirilerin yaklaşık %25’i tekstil sektörü ar-ge ve tasarım merkezleri tarafından sunuldu.

Bölgede ikincisi düzenlenen kongre esnasında tekstil kimyasından tekstil teknolojilerine, nanoteknoloji uygulamalarından kalite kontrol, konfeksiyon ve modelleme, simülasyon gibi çok geniş alanlarda çeşitli araştırmaların sonuçları ile tekstil alanındaki en son yenilikler paylaşıldı.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13




>