2. Uluslararası Balkan Tarım Kongresi Başladı
16-05-2017



Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından üç gün sürecek olan 2. Uluslararası Balkan Tarım Kongresi, düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından Trakya Üniversiteler Birliği'nin desteğiyle Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrede en son tarımsal gelişmelerin ve uygulamaların pek çok yönünün ele alındığı uluslararası bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

2.Uluslararası Balkan Tarım Kongresinin açılış törenine Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz,  Tekirdağ ilinin kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, 17 farklı Balkan ülkesinin üniversitelerinden ve kurumlarından bilim adamları ile öğrenciler katıldı.

Balkan ülkelerinde tarımda çalışan bilim insanları arasındaki işbirliğini güçlendirmek, bölgenin tarımsal üretim potansiyelini arttırmak ve farklı ülkelerden katılımcıların bilgi paylaşımında bulunmasının amaçlandığı uluslararası kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Üniversitemizin tanıtım filminin izletilmesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Kongre Düzenlene Kurulu üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli gerçekleştirdiği açılış konuşmasında bu uluslararası kongrenin düzenleme kurulu üyesi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, ise konuşmasında bu gün itibari ile dünyada kentsel nüfusun kırsal nüfusu geçmiş durumda olduğuna dikkat çekerek, dünya nüfusunun tarım alanında azalırken, tarım ürünlerinin toplamının dünyanın her yerindeki açlık sıkıntısını ortadan kaldıracağına dikkat çekti. “Tarım, araziyi kullanırken toprağı yok etmeyen onu üretken kılan ve onu üretken kılan tek sektördür.” diyen Prof. Dr. İstanbulluoğlu, tarımın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini söyleyerek kongrenin önemine dikkat çekti. 

Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Gıda ve beslenme, insanlığın var olduğu tarihten bu yana başlıca uğraş alanı olmuştur. Dünyada günümüzde 850 milyon insanın üzerinde yetersiz beslenerek açlık sınırında yaşadığını bilmek insanın tüylerini ürpertiyor. Ülkemizde beslenmeye dayalı bir yetersizlik olduğunu söylemek çok doğru olmaz.” diyerek tarımın önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Kurultay, “Kongremize sunumlarıyla katkıda bulunacak olan bütün bilim insanlarına katılımlarından ve çok değerli katkılarından dolayı Üniversitemiz Rektörlüğü adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kongrenin hazırlanmasında emeği geçen başta Ziraat Fakültesi Dekanımız ve ekibi olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Kongrenin başarılı geçmesi temennilerim ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.  

Açılış konuşmalarının ardından kongreye katkılarından dolayı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilere Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Vali Yardımcısı Suat Yıldız ve  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından günün anısına çiçek ve teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.

Açılış töreni sonrasında oturum başkanlığını Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Esendal’ın yaptığı davetli konuşmacılar bildirilerini sundu.

Açılış oturumunda Prof. Dr. Spyridon D. Koutroubas, Prof. Dr. İ. Hakkı İnan ve Prof. Dr. Zoran Popovski’nin bildirilerini sundu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>