2. Biyoteknoloji Günleri
17-05-2016



Üniversitemiz Biyoteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl 2'cisi gerçekleştirilen  Biyoteknoloji Günleri düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 2. Biyoteknoloji Günleri'nin açılış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nuri Altuğ ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat tarafından yapıldı.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Türkiye Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Yardımcı, gerçekleştirdiği sunumda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve İlgili biyogüvenlik mevzuatı hakkında da bilgilendirmeler yaptı.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Türkan “Genom Sonrası Çağda Bitki Biyolojisindeki Gelişmeler” başlıklı sunusunu gerçekleştirdi.

Ardından söz alan Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin ise Sentetik Gübre ve Bitki Koruma Ürünlerine Alternatif Agrobiyoteknoloji Ürünleri başlıklı konuşmasını yaparak, kendi yürüttükleri projeler ve geliştirdikleri patentli bitki koruma ürünleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ilk olarak söz alan İstanbul Üniversitesi Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOGEM) Müdürü Prof. Dr. Şule Arı “Yeni Nesil Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler” konusunda sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinliğin son konuşmacısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Mehmet Kuran ise “Embriyonik Gelişim ve Epigenetik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlikte sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümlerinde alanında uzman bilim insanları ile öğrenciler görüş alışverişinde bulundu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>