2. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı
18-09-2015



Dönem Başkanlığını Üniversitemizin yürüttüğü Trakya Üniversiteler Birliği’nin fikriyle temeli atılan Balkan Üniversiteler Birliği tarafından 8 Ekim 2015 tarihinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Sultan II Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde “2. Balkan Üniversiteler Birliği” toplantısı gerçekleştirilecek.

19’u yeni üye olmak üzere toplam 55 Balkan Üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantı ile Balkan Üniversiteler Birliği’nin Balkanlarda güçlü ve sağlam bir posizyona taşınması hedeflenmektedir.

Trakya Üniversiteler Birliği’nin fikriyle temeli atılan Balkan Ülkeleri Üniversitelerini bir araya getirmeye yönelik bir birlik olarak, ilk toplantı 11 Eylül 2014 tarihinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirerek, 36 Üniversite’nin katılımıyla kurulmuştur.

Birliğin kurulmasından bu yana Balkan Üniversiteleri arasındaki bilimsel ağın koordinasyonu sağlanmış ve kalıcı ve faydalı ilişkiler kurma amacını içeren bir stratejiyle birliği üst seviyeye taşımak için iletişim ve işbirliği sürdürülmüştür. İlki Nisan 2015 ikincisi ise Temmuz 2015 olmak üzere üç ayda bir periyodik olarak hazırlanan, Balkan Üniversiteler Birliği üyeleri Üniversiteleri haberlerini ve etkinliklerini içeren BUA e-bulteni yayınlanmaya başlanmıştır.

Detaylı bilgi için tıklayınız 





>