1989 Göçünün 30. Yıl Dönümü Uluslararası Sempozyumu Gerçekleşti
19-06-2019



Üniversitemiz ve Ankara Üniversitesi’nin katkılarıyla Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen 1989 Göçünün 30. Yıl Dönümü Uluslararası Sempozyumu’nda Bulgaristan Türklerinin asimilasyon politikasına ve baskılara karşı direnişi bir kez daha anıldı.

Sempozyum açılışına Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Bursa Milletvekili Yüksel ÖZKAN, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGUN, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT, Tekirdağ ve Trakya Bölgesinden bürokratlar katıldı.

15-16 Haziran 2019 tarihinde Çorlu Hilton Garden Inn Hotel’de 1989 Yılında Bulgaristan’dan Türk Zorunlu Göçünün 30. Yılı Uluslararası Sempozyumu’na Türkiye dahil 6 ülkeden 10 yabancı, 30 yerli akademisyen ve araştırmacı katılım sağladı.

Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe KAYAPINAR sempozyumun gerekçesini açıklarken, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa TÜRKEŞ de açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye’ye 1989 yılında gerçekleşen zorunlu göçün sosyal, kültürel, ekonomik ve insani boyutları akademik bir çerçevede ele alınırken, o dönemi yaşamış göçmenlerin anıları da katılımcılar ile paylaşıldı.

Göç öncesi ve sonrasında yaşananların anlatıldığı sempozyum, Prof. Dr. Ayşe KAYAPINAR moderatörlüğünde yapılan Genel Değerlendirme Oturumu ile sona erdi. Yurt içi ve yurt dışından pek çok konuşmacı, davetli ve akademisyenin katıldığı sempozyuma hem 1989 yılında zorunlu göçe maruz kalan vatandaşlar hem de Çorlu halkı yoğun ilgi gösterdi.

Son olarak yapılan değerlendirme toplantısının ardından günün anısına fotoğraf çekimi ile program son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9




>