16. Geleneksel Aşure Günü
21-11-2014

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından her yıl düzenlenen ve bu sene 16. sı gerçekleştirilen Geleneksel Aşure günü akademik idari personel ile öğrencileri bir araya getirdi.

Aşure günü şenlikleri halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından konuşan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak, “Aşurenin bizler için ayrı bir önemi var. Bizleri bir araya getirmesinin yanında içinde üretilen ürünlerin yüzde doksanı kendi bölümümüzün üretimidir. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise konuşmasında, “Ananelerimizi, geleneklerimizi birlikte yaşatıyoruz. Bu vesile ile Tarla Bitkileri Bölümüne böyle bir gelenek başlattığı için teşekkür ediyorum. Daha önemlisi öğrencilerimizi, akademik idari personelimizi bir araya getirdiği için, birlikte paylaşmayı ve paydaş olmanın bilincini bu vesile ile sunduğu için teşekkür ediyoruz.” cümlelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından ikili anlaşma imzalamak için Üniversitemizde bulunan Arnavutluk’un Durres  Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektörü Prof. Mithat Mema, Halkoyunları ekibine çiçek takdim ederken,  aşure yapımında emeği geçen Mebrure Geçgel’e Alman Münih Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Markus Lienkamp günün anısına çiçek verdi.

Açılış töreninin ardından Ziraat Fakültesi A-blok önünde aşure ikramı yapıldı.