12 Mart Dolayısıyla Üniversitemiz Rektörüne Anlamlı Takdim
11-03-2022



Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü vesilesiyle Doç. Dr. Günil Özlem AYAYDIN CEBE’nin, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını metin içindeki duygu ve anlam bütünlüğünü de dikkate alarak özgün bir şekilde İngilizce’ye çevirdiği ve tamamlanması 11 yıl süren çalışması da Türkçe ve İngilizce olarak Rektörlük Makamına takdim edildi. Söz konusu çalışma İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının yabancı dile çevrilmiş şeklinin resmi makamlarca tanınmış ilk çevirisi olması dolayısıyla önem arz ediyor.

Adı geçen çeviri ‘Hilalin Gülümsemesi: İstiklal Marşı’nda Tarihsel Muğlaklıktan Geleceğin Kimliğini İnşa Etmek’ (Smile Of The Crescent: Constructing A Future İdentity Out Of Historical Ambiguity) adlı makale olarak da yurt dışında akademik çevrelere tanıtılmıştır.

Görüşmede Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kalite ve akreditasyon süreçlerinde geldiği son durumu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.  Mümin ŞAHİN ile paylaştı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.  Mümin ŞAHİN de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yapılan çevirinin önemli olduğunu belirtti ve 12 Mart’ın önemine atfen “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0

Haberler & Duyurular
Arşiv



>