1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günleri Tamamlandı
20-12-2016



Üniversitemiz 16-17 Aralık 2016 tarihlerinde “Türkiye Acil Tıp Derneği” tarafından düzenlenen “1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günleri” ne ev sahipliği yaparak, farklı bir etkinliğe imza attı.  Bu toplantı acil tıp adına Trakya bölgesinde yapılan ilk toplantı olması açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Başta Üniversitemiz olmak üzere, Trakya Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliğiyle hayat bulan “Trakya Acil Tıp Günleri” Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Cengiz Becerir, Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Araştırma Uygulama Hastanesi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, şehrimiz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle, Üniversitemizin akademik ve idari personeli katıldı.

Trakya bölgesindeki acil tıp uzmanlarının yanı sıra pratisyen hekimlerin ve hemşirelerin yoğun talep gösterdiği toplantıda katılımcı sayısı 250-300 civarında olurken, 1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günlerine katılım ücretsiz gerçekleştirildi.

Tekirdağ’ın ev sahipliği yaptığı 1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günlerinde acil tıp alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerin sunumları ile bilimsel yenilikler gözden geçirilip, pratik uygulamalara olan katkıları değerlendirildi. Ayrıca Trakya bölgesindeki acil servis uygulamalarında karşılaşılan sorunlar görüşülüp ortak karar verilmesi açısından fikirler değerlendirildi.

Çeşitli kesimlerden birçok olumlu bildirimin alındığı bu güzel organizasyon anabilim dallarının her yıl tekrarlanması, yine farklı yerlerde çalışan acil servis hekimlerinin sürekli birbirleriyle temas halinde kalmaları konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Program, günün anısına toplantıda emeği geçenlere hediye takdimi ile son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13




>