1. Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı Eğitimi
05-02-2013

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM), 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Ziraat Fakültesinde “1. Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı” konulu 16 saatlik uygulamalı eğitim programı düzenledi.

Eğitim programına başta İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Tebriz Üniversitesi, Plovdiv Ziraat Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversite ve enstitüden toplam 26 öğretim üyesi ve araştırmacı katıldı.

Eğitim programı kapsamında Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Tuna, bitki flow sitometrisi konusunda yaptığı araştırmalar ve geliştirdiği metodlar nedeniyle dünyada otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. Jaroslav Dolezel ve flow sitometri cihazları üreticisi olan Alman Partec firmasında 1997 yılından beri Applikasyon Uzmanı olarak görev yapan Matthias Steinberk eğitime katılan araştırmacılara teorik ve uygulamalı dersler verdi.

Uygulamalı eğitim programının sonunda 26 katılımcıya sertifikaları verildi.