‘Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yunus Emre Sempozyumu’ Tamamlandı
08-06-2021



‘2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ münasebetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde ve Türk Dil Kurumu iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yunus Emre Sempozyumu’ 3 gün süren oturumların ardından tamamlandı.

Oturumları Zoom platformu üzerinden gerçekleşen ve eşzamanlı olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi YouTube Kanalı NKÜTV’de canlı olarak yayınlanan Sempozyuma Türkiye’nin pek çok üniversitesinden 61 bilim insanı katılarak 58 bildiri sundu.

Sempozyum sonunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ “Türk Milletini özel kılan onun bilgi ve hikmet rehberleridir. Bunlardan Yunus Emre’yi ‘2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ münasebetiyle sempozyumumuzda konuştuk” diyerek katılımcılara, izleyenlere ve sempozyumu himayelerine alarak onurlandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de sempozyumun tamamlanması ile ilgili “Üç gün süren sempozyumumuz ile vefatının 700. yılında Yunus Emre’yi rahmet, saygı ve minnetle anmaya çalıştık. Onun dilinden dökülen hakikat ışığından nasiplenmeye çalıştık. Sempozyumumuza himayelerinden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a, düzenlenmesindeki işbirlikleri için Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’e, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM’a, tüm katılımcılara ve izleyenlere teşekkür ederim” dedi.

Sempozyumu temel alan Yunus Emre Kitabı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından ilerleyen günlerde basılacak ve 2021 Sonbaharında bilim dünyasına sunulacak.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15




>