Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ‘YÖKAK Kalite Buluşmaları-2’ Toplantısına Katıldı
13-09-2022



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ile Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen ‘YÖKAK Kalite Buluşmaları-2: ‘Değişim Yönetiminde Gelecek Senaryolarının Kullanımı’ adlı çevrim içi toplantıya katıldı.

YÖKAK Başkanlığı, yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi alanındaki yenilikçi uygulamalarının, ulusal ve uluslararası düzeyde kalite güvencesi alanında uzmanlığı bulunan kişilerin bilgi birikimleri ve tecrübelerinin paylaşılması amacıyla ‘YÖKAK Kalite Buluşmaları’ adlı etkinlik serisi başlatmıştı. ‘Değişim Yönetiminde Gelecek Senaryolarının Kullanımı’ temasıyla YÖKAK Kalite Buluşmalarının bu 2. toplantısı ise Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve Gelecek Okuryazarlığı UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif ÇEPNİ’nin sunumuyla gerçekleşti.

400’ü aşkın katılımcının iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR, “Dünyada ne olup bitiyor, sektörde ne olup bitiyor. Sayın Rektörlerimizin ve Üniversitelerimizin Kalite Birimlerinin bunları algılamaları ve Üniversiteyi geleceğe hazırlamaları gibi bir durum söz konusu. Burada Rektörlerimize çok büyük görev düşüyor. Bu süreçte kurumsal dönüşüm kapasitesi ya da değişimin yönetimi ancak Rektörlerimizin liderliğiyle mümkün. Bu kapsamda işte Gelecek Senaryoları da buradaki kanıtlardan bir tanesi. Başka kanıtlarımız da var. Prof. Dr. Elif ÇEPNİ de gelecek senaryoları konusunda kendisini yetiştirmiş uzman kişilerden bir tanesi Türkiye’de. Birazdan bize yapacağı sunum için teşekkür ediyoruz. Toplantıdan elde edilecek bilginin kurumların karar alma mekanizmalarında değerlendirilebilmesini bekliyoruz” dedi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7

Haberler & Duyurular
Arşiv



>