Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ Mesajı
18-03-2019

Milletimizin şanlı tarihinde tüm kayıp ve acılarına rağmen bir gurur tablosu olan Çanakkale Savaşı ve nihayetinde kazanılan muhteşem zafer, bugün bir ölümsüzlük anıtı olarak karşımızda durmaktadır. Yedi düvelin birleşip karşımıza dikildiği o karanlık günlerde, kahraman Mehmetçik tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Bir milletin bekası için neler yapabileceğini tüm dünyaya gösteren milletimizin yazdığı tarihi bu ders, 18 Mart Çanakkale Zaferi, şehitlerimizin kanının yerde kalmadığının göstergesi ve gelecek nesiller için bir ibret belgesidir. Kutsal vatanın toprağı düşmana çiğnetilmedi; o neferlerin manevi hatırasından alınan güçle bundan sonra da çiğnetilmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN