Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı
09-10-2024



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın teşrifleriyle YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Toplu Akademik Yıl Açılış Törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in başkanlığında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini temsilen katılım sağlayan heyette Üniversitemiz Genel Sekreter V. Öğr. Gör Aykut BALCI, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit EREN ve öğrencilerimiz yer aldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, bir milletin insanlığın ortak bilgi birikimine katkıları oranında güçlü olduğunu dile getirdi ve bilgiyi üreten, işleyen, geliştiren, yayılmasını sağlayan merkezlerin ise hiç şüphesiz üniversiteler olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, “Akademi sadece bilgi aktarım yeri değil, aynı zamanda bir ülkenin ihtiyacı olan tüm fikri temellendirmelerin zeminidir. Bununla birlikte akademi bir ülkenin ihtiyacı olan pozitif ve sosyal bilimlerin can damarıdır.” dedi.

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR ise konuşmasında, “Bugün Türk yükseköğretim sistemi, öğretim kalitesi ve rekabetçi maliyet yapısıyla uluslararası öğrenciler için ülkemiz üniversitelerini ilgi odağı hâline getirmiştir. Konuk ettiği uluslararası öğrenci sayıları bakımından Türkiye, dünyanın ilk on ülkesi arasındadır. Rekabet ettiğimiz dünya devletleri dikkate alındığında önümüzdeki en ciddi sınav, toplumumuzun arasına ekilmek istenen yabancı düşmanlığı tohumudur. Biz bu GDO’lu tohumun bu topraklarda yeşermeyeceğine inanıyoruz. Yakın zaman içinde Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi ile geleceğe ilişkin yaklaşımımızı ve eylem planlarımızı duyuracağız. Bu şekilde, Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşma vizyonu için somut bir yol haritası ortaya koymuş olacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından, “YÖK 2024 Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu

Akademik Yıl Açılış Töreni dolayısıyla yeni akademik yılın başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah EREN ile de bir araya geldi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>