Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN''in Kara Şehitlerini Anma Günü Mesajı
24-04-2019



Vatan savunmasında canlarını feda eden şehitler hepimizin şehitleri ve acılar hepimizin acısıdır. Bu ortak acının tarihi, inancımızdaki feda kültürüne dayanıyor. Bu ne güzel bir anlayıştır ki vatanı için, milleti için kendini feda eden o isimsiz kahramanlar şimdi minnetle yâd ediliyor. Onlar sayesinde bugün hayatta olanlar, yani bizler de varlığımıza şükran vesilesi olarak bu önemli anma günlerinde vatanın bütünlüğü ve milletimizin birliği için nice zor koşulda yapılanları bir kez daha hatırlıyoruz.

25 Nisan 1915 tarihinde Çanakkale'de kara harekâtı başladı. Donanmanın üstün ateş desteğinde Seddülbahir kıyılarına çıkarma yapan İngiliz kuvvetleri, bu kıyıları savunan kahraman Türk askerinin çok şiddetli mukavemeti ile karşılaştı. Düşmanın karaya asker çıkardığı o gün Mehmetçik, düşmanı perişan etti.

Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile hiç düşünmeden ölüme koşan 57. Alay’ı geri dönülmez yolculuğuna uğurlayan Tekirdağ’ın bir ferdi olarak tüm Kara Şehitlerimizi ve vatan savunması için yalnız karada değil, havada ve denizde, nerede olursa olsun canını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize sıhhat, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                                                                                             Rektör

 

 

 

 




>