Üniversitemiz Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi
01-10-2018



ODTÜ'ye bağlı olarak faaliyet gösteren URAP tarafından Makale, Atıf, Bilimsel Doküman, Doktora Mezunu Öğrenci Sayısı ile Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı olmak üzere beş ana kriter esas alınarak her yıl üniversitelerimiz sıralanmaktadır. Bu kapsamda, URAP tarafından ilan edilen 2018-2019 sıralamalarına göre Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, başarısını yukarılara taşıdı.

Üniversitemiz, 2000 yılından sonra kurulan 86 üniversite arasında 11. sırada yer alırken, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 108 devlet üniversitesinin arasında 50. sıraya yükselerek ülkemizdeki en iyi devlet üniversiteleri arasındaki yerini aldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler arasında 2018-2019 dönemindeki sıralamasını 51’den 48.’inci sıraya yükseltirken; tüm üniversitelerin genel puan tablosu listesinde ise Üniversitemiz, 157 üniversite arasında 59. sıraya yerleşerek akademik performans puanlarını arttırdı.

Çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olan URAP sonuçlarına ulaşabilmek için http://tr.urapcenter.org/2018/index.php adresini ziyaret edebilirsiniz.

Üniversitemizin başarısını elde etmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelimizi kutluyoruz.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>