Öğretim Elemanı Oryantasyon Programına Başladık
05-09-2024



2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına hazırlık amacıyla "21. Yüzyılda eğitim alanında değişen öğretici ve öğrenici profili ve gereksimleri" temalı öğretim elemanı oryantasyon programımız başlamıştır. İki hafta boyunca devam edecek program çerçevesinde çeşitli seminerler, etkinlikler, çalıştaylar ve ziyaretler ile sona erecek olan etkinlik programımızın temel hedefi dil eğitimi süreçlerini öğrenciye görelik ilkesi çerçevesinde yapılandırmak ve öğretim metotlarımıza yeni eklemeler yapmaktır.

Bu bağlamda 2 Eylül pazartesi günü müdürümüz Doç. Dr. Harun GÖÇERLERin açış konuşması ve yeni öğretim yılında odaklanılacak başlıca gündem maddeleri açıklanarak tartışıldı. 3 Eylül salı günü ise Blackswan Yayınevi eğiticileri tarafından "Yapay zeka uygulamarının dil derslerin yayınevi materyalleri eşliğinde kullanımı" konulu seminer verildi.

4 Eylül çarşamba günü OUP Türkiye Yüksek Öğrenim Koordinatörü Nafi ÖZMENEK "Evrensel Beceriler ve Dil Eğitimine Entegrasyonu" başlıklı seminer sunumu çerçevesinde hocalarımızla söyleşi gerçekleştirdi. ,

5 Eylül perşembe günü müdür yardımcılarımız Öğr. Gör. Gizem AYDINLIOĞLU ve Öğr. Gör. Gizem AYDINLIOĞLU "Dil eğitimi çerçevesinde üretken yapay zeka farkındalığı ve uygulamalı çalıştay" konulu etkinliği gerçekleştirdi. Gün boyu süren etkinlikte öğretim elemanlarımızın derslerine renk katacak ve öğrencilere farklı öğrenim ortamlarının varlığını örnekleriyle gösterebilecek sunumlar ve çalışmalar gerçekleştirildi.

Oryantasyonun birinci haftasının son gününde ise "Yabancı Dil Eğitiminde Drama Uygulamaları" eğitimin gerçekleştirilmesi amacıyla Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bahçesi kullanılacaktır. Drama eğitmeni Aşkın LOFÇALI eşliğinde gerçekleşecek etkinlikte dil eğitiminde üretken becerileri öne çıkaracak drama uygulamalarından örnekler verilerek, öğretim elemanlarımıza uygulamalar yaptırılacaktır.

 

 

 


Haberler & Duyurular
Arşiv



>