NKÜ’de 8 Mart Kadınlar Günü Kapsamında ‘Afet ve Kadın Paneli’ Gerçekleştirildi
09-03-2023



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Afet ve Kadın Paneli” düzenlendi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN Hanımefendi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Müge YILDIZ TOPAK, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN, Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan DEMİRHAN ile akademik ve idari personel, öğrenciler, Tekirdağlı vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN açış konuşmasında “Sevgileri, emekleri ve fedakârlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Aile ve toplum yapımızın temel direği olan kadınlarımızın eğitimden sanata, ekonomiden siyasete tüm alanlarda daha fazla varlık göstermesini Üniversitemiz olarak çok önemsiyoruz. Bu anlamda da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz oldukça verimli çalışmalara imza atmaktadır” diyerek günün anlam ve önemine değindi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen panelde emeği geçen Merkez Müdürlüğü ile konuşmacılara teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, konuşmasında ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve yaralılarımıza da acil şifalar diledi.

NKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panelde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze VAROL, “Afetlerde Kadın Sağlığı Sorunları ve Sağlık Hizmetleri” konusunu ele alırken, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup ALBAYRAK, “Depremzede Kadınlarda Psikiyatrik Hastalıklara Yaklaşım” konusunu anlattı. Panelde sunumlardan sonra soru-cevap kısmı da gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen panelin sunuculuğu ise Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Oğuz ERSÖZ tarafından yapıldı.

Panelin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN Hanımefendi, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ tarafından moderatör ve konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20




>