NKÜ Ev Sahipliğinde ‘15 Şubat Dünya Angelman Sendromu Günü’ Etkinliği Düzenlendi
17-02-2021

Nadir bir genetik hastalık olan Angelman sendromu farkındalığı oluşturmak adına ‘15 Şubat Dünya Angelman’ farkındalık gününe istinaden Türkiye’de ilk defa bir üniversitede, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde, Uluslararası bir etkinlik düzenlendi.

Pınar ÖZMUTLU’nun moderatörlüğünde Zoom platformu üzerinden gerçekleşen çevrimiçi etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini temsilen Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ katıldı. ÖZYAVUZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in selamlarını ileterek başladığı konuşmasında; Üniversitemiz üst yönetiminin büyük katkısı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kapsamında 3 kategoride ödül almış bir üniversite olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin engelli bireylere ve ailelerine bu tür etkinliklerde sürekli olarak destek vereceğini belirtti ve “Sizin sesiniz olmak, bizi fazlasıyla gururlandırmaktadır” dedi.

Etkinliğe alanında uzman konuşmacıların yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden aileler ve katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Angelman Sendromu’na ilişkin yapılan bilimsel çalışmalar, Fizik Tedavi, Duyu Bütünleme ve Ergoterapi hakkında detaylı bilgilendirmelerle program devam etti.

Programın sonunda Moderatör Pınar ÖZMUTLU tarafından konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür edilerek bir sonraki etkinlikle alakalı bilgilendirme yapıldı ve program sona erdi.