Dmitry Mendeleev Üniversitesinden Üniversitemiz Rektörüne Nezaket Ziyareti
08-08-2018



Dmitry Mendeleev Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Dış İlişkiler Birimi Yöneticisi Altay Mikhailzade daha önce Çorlu Mühendislik Fakültesi ile imzalanan Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Üniversitemiz ve Dmitry Mendeleev Üniversitesi arasında imzalanan Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması çerçevesinde gelinen süreç değerlendirilerek, izlenen yol haritası ve iki üniversite arasında gerçekleştirilecek ortak projeler hakkında görüşüldü.  Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından yayınlanan European  Journal of Engineering and Applied Sciences (EJEAS) Dergisine Dmitry Mendeleev Üniversitesi tarafından katkı verilmesi kararlaştırıldığı bildirildi.

Dmitry Mendeleev Üniversitesi Rektör Danışmanı Altay Mikhailzade, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek olan ortak projelerin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek Prof. Dr. Osman Şimşek’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Endüstrinin ihtiyaç duyacağı kaliteli mühendislerin yetiştirilmesine ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda AR-GE çalışmalarının yapılmasına yönelik çalışmalar geliştirildiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, işbirliğinin kimya, çevre teknolojileri, nanoteknoloji, biyomedikal ve multidisiplinler arası AR-GE çalışmaları, lisans ve lisan üstü seviyesinde öğrenci değişimleri, ortak laboratuvar kurma ve laboratuvar alt yapılarından faydalanma, bilimsel konferans ve çalıştayların düzenlenmesi, gibi pek çok alanı kapsadığını söyledi.

Ziyarette Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer de bulundu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>