Yüksekokulumuz Grafik Tasarımı Programı öğrencileri tasarım sektöründen insanlarla ile bir araya geldi.
04-07-2024

Grafik Tasarımı Programı 2. Sınıf öğrencileri Kariyer Planlama dersi kapsamında sektörden kişilerle buluştu.

Öğr. Gör. Şükran Üneş’in yürütücülüğünde uzaktan eğitim sistemi üzerinden işlenen derste ilk olarak Üniversitemiz Kariyer Danışmanı Kemal Serbes ile “Kariyer Planlama süreçleri ve Kariyer Hedefleri” üzerine konuşuldu. 29.03.2024 tarihinde ise Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminde Tasarımcı olan Samet Tuna ile “Resmi bir Kurumda Tasarımcı olmak” konusu hakkında sohbet edildi. 05.04.2024 tarihinde Grafik Tasarımı Programımızın 2023 yılı mezunu olan Sümeyye Sarı ile bir araya gelindi ve mezun olduktan sonraki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Grafik Tasarımı Programımızdan almış olduğu eğitimi değerlendirerek meslek hayatında yaşadıklarını anlattı.  Aynı tarihte farklı bir üniversitenin Grafik Tasarım ön lisans mezunu olan Gökçe Tunca aldığı eğitim ve meslek deneyimlerinden bahsetti. Dijital oyun sektörü üzerine deneyimlerini paylaşmak üzere 06.05.2024 tarihinde Hanifi Alma ile bir araya gelindi. Çizgi Roman Çizeri ve aynı zamanda tekstil sektöründe uzun süredir illüstratör olan Ayşe Öcal ile yine meslek deneyimleri hakkında sohbet gerçekleştirildi. Kurumsal bir firmada çalışmak ve iş tanımları üzerine konuşuldu. Son olarak Üniversitemiz öğretim elemanlarından Doktor Öğretim Üyesi Şeref Kocaman “Geleneksel Medya” üzerine meslek deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Dersimize konuk olan tüm misafirlerimizle sektör ve sektörün geleceği hakkında samimi konuşmalar gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tasarım ve sektörle ilgili merak ettikleri konuları misafirlerimize doğrudan sorabilme imkanı buldular. Mezun olduktan sonra meslek hayatlarında karşılaşacakları konular hakkında fikir sahibi oldular.

Haberler & Duyurular
Arşiv