TÜRK YEMEKLERİNİN LEZZETLERİ BULGARİSTAN’IN FİLİBE ŞEHRİNDE TEKİRDAĞ NKÜ ORTAKLIĞIYLA TANITILDI
05-06-2025



21-27 Mayıs tarihlerini kapsayan Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortaklığıyla Türk yemeklerinin lezzetleri Bulgaristan’ın Filibe Kentinde tanıtıldı.

T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan KÜNGERÜ ve eşi Sinem KÜNGERÜ Hanımefendinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, Türk Mutfağının zengin lezzetlerini ve kültürel mirasını Bulgaristan vatandaşlarına tanıtma amacıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN Hanımefendi, Filibe Merkez İlçe Başkanı Georgi STAMENOV, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yetkilileri ve medya mensupları katıldı.

Programda, Üniversitemiz Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Sinem AKMAN, Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL ve Öğr. Gör. Aygün KALIN’ın hazırladığı özel yemekler davetlilere ikram edildi.

Bu yıl etkinlik, “Türk Ev Yemekleri” konseptiyle Şarköy MYO Öğretim Elemanları tarafından hazırlanıp sunuldu. Misafirlere sıralı tadım menüsü olarak; Tarhan Çorbası, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Tepsi Böreği, Mantı, Tavuklu Nohutlu Pilav, Kuru Köfte, Piyaz, tatlı olarak Tavuk Göğsü, Baklava, içecek olarak ta Limonta ve Ayran ikram edildi.

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7

Haberler & Duyurular
Arşiv