TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETİM ÜYEMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZDEN YENİ KİTAP
17-04-2024

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Bilim Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ege’nin editörlüğünde Yüksek Lisans öğrencileri; Selen Çakıroğlu ve Çağla Demirbilek’in editör yardımcılığını üstlendiği, mezun öğrenci Aleyna Erten Yamaç ile lisans son sınıf öğrencileri; Merve Güven, Fatih Gümüş, Hakim Toplu, Lale Karakaya, Selin İpek, Sevim Demircan’ın yazıları ile katkı sunduğu kitap Uluslararası statüde olan Paradigma Akademi Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitapta; halk hikâyesinden türküye, masaldan âşık edebiyatına ve efsanelere sözlü kültürün yoğun izlerinin tespit edilmeye çalışıldığı gibi romandan filme, dizilerden şarkılara ve nihayetinde sosyal medyaya kadar uzanan modern zamanın türleri de incelendi.

Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Haberler & Duyurular
Arşiv