TÜB Etkinlikleri Kapsamında “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı” Düzenlendi
06-04-2024



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında çevrim içi “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı” düzenlendi.

Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı’na Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, moderatör olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Savaş GÜRDAL, sunumları ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilgün AYMAN ÖZ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hüseyin ŞANLI ve Doç. Dr. Sıla BARUT GÖK, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Harun ÖZBAY, Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Çevre Mühendisi Tuba DOĞRU, Kırklareli Üniversitesi Arş. Gör. Bekir Adem ÇAKMAKÇI, TÜB üye üniversitelerinİN yanı sıra ülkemizin önde gelen üniversitelerinden enerji alanında çalışan çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı” ile günümüzün en stratejik konusu olan mevcut enerji kaynaklarımızın hem etkin hem verimli kullanılması ve sürdürülebilir enerji ile bir gelecek inşa etmenin öneminden bahsetti. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın ve bu yatırımları planlamanın kritik önem taşıdığı; önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde kalifiye insan yetiştirerek genç girişimcileri ve bu alanda çalışmak isteyen teknik ekibi teşvik ederek enerji alanındaki çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Etkinliğin moderatörlüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Savaş GÜRDAL üstlenirken, ilk sunumu yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilgün AYMAN ÖZ “Sürdürülebilir Enerji ve Üniversiteler: Geleceğin Enerji Liderlerini ve Uzmanlarını Yetiştirmek: RE-YOU Projesi Örneği” konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Trakya Üniversitesi’nden Çevre Mühendisi Tuba DOĞRU “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı Green Metric Başvuru Süreci” konulu sunumu ile Çalıştaya katkıda bulundu. Doç. Dr. Harun ÖZBAY, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Çatı Üstü GES Planlaması” konulu sunumunda ‘Yap-İşlet-Devret Modeli” ile üniversitede yapılan uygulamaları anlattı. Doç. Dr. Hüseyin ŞANLI ve Doç. Dr. Sıla BARUT GÖK ise “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yemekhanesinde Oluşan Atık Kızartma Yağlarından Üretilen Biyodizelin Üniversite Dizel Araçlarında Kullanımı” konulu sunumu gerçekleştirdi. Kırklareli Üniversitesi’nden Arş. Gör. Bekir Adem ÇAKMAKÇI “KLÜ Kayalı Kampüsünün Rüzgar Potansiyellerinin Belirlenmesi” konulu sunumu ile Çalıştaya katkıda bulundu.

Çalıştay, soru-cevap bölümünde katılımcıların konu ile ilgili soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15

Haberler & Duyurular
Arşiv



>