Turizim Haftası Sergi Etkinliği
17-04-2024

Turizm haftasını kutlamak için Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde Geleneksel El Sanatları ve Resim Sergisi düzenlenmiştir. Sergi açılışı Tekirdağ valisi sayın Recep SOYTÜRK ve Kıymetli eşi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Şefi Nurcan ÖZDEMİR, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları hocamız Öğr. Gör. Serap YILDIRIM GEREN ve değerli misafirlerin katılımı ile gerçekleşti.

Yüksekokulumuzdan mezun olan ve Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde çini eğitmenliği yapan Ömür CANPOLAT’IN kursiyerleri ile birlikte hazırladığı çini standı ve Tekirdağ’ın en önemli simgelerini içine alan duvar panosu çok büyük ilgi gördü. Büyük bir titizlik ve özverili çalışma ile hazırlanan duvar pano içerisinde karaca kılavuz dokumaları diğer mimari yapıların yanı sıra ayrıca vurgulandı. Çini panonun tasarımı konusunda her zaman hocamız Serap YILDIRIM GEREN ile istişarede bulunan Ömür CANPOLAT çok kıymetli bir çalışmayı kursiyerleri ile tamamlayarak Tekirdağ iline kazandırmıştır. Pano yerel basında da gerekli ilgiyi görmüştür.

Deri teknolojisi standında ise yüksekokulumuzdan mezun olan Deri eğitmeni Nuray CABBAR kursiyerleri ile birlikte birbirinden güzel eserler sergilemiştir.

Çorlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları programından mezun Ömür CANPOLAT ve Nuray Cabbar’ın yaptıkları çalışmalar ile guru duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberler & Duyurular
Arşiv