Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri – VI Semineri” Düzenlendi
17-10-2024



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Yabancı Diller Yüksekokulları Alt Çalışma Grubu (YDYO AÇG) tarafından düzenlenen “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri” isimli seminer serisinin altıncısı olan “Oryantasyon Etkinliklerinin Öğretici ve Öğrenen Kazanımları Bağlamında Değerlendirilmesi” başlıklı etkinlik, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde çevrim içi olarak yapıldı. 

Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN‘ın açılış konuşması ile başladı.  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gizem AYDINLIOĞLU sunumuyla etkinliğe katkı sağladı. 

Seminerde oryantasyon etkinliklerinin öğretici ve öğrenen kazanımları bağlamında değerlendirilmesi ele alındı. Bu çalışmanın, Üniversiteye yeni gelen öğrencilerimizin hatalı bilgilerden korunması adına ve aynı zamanda öğrencilerin çeşitli sosyal medya hesapları ya da iletişim kanallarındaki hatalı bilgilerden korunmalarına yönelik yapıldığı ifade edildi. Etkinlikte, yeni eğitim-öğretim döneminde Emniyet Teşkilatı ile birlikte öğrencilere eğitici seminerler verildiği belirtildi. Seminerde, oryantasyon çalışmaları sonucunda farklı birimlerde okuyan öğrencilerin tanışıp kurum ve birimleriyle ilgili bilgi aldıkları, oryantasyon çalışmaları dolayısıyla öğrencilerin süreç içerisinde sorun yaşamalarının önüne geçilmiş olduğu ifade edildi. Seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>