Meslek Yüksekokulumuz Akademisyenlerinin Başarısı Yeni

Akademisyenlerimiz Projeleriyle Türkiye Innovation Week 2024’te Yer Aldı!

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla düzenlenen, Türkiye'nin en geniş kapsamlı inovasyon etkinliği olan Türkiye Innovation Week, 10-12 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yılki etkinlik, ülkemizin üniversite ve sanayi temsilcilerini bir araya getirerek, akademisyenlerimizin geliştirdiği projelerin geniş kitlelere ulaşması için önemli bir platform sağladı.

Etkinlikte, Türkiye Innovation Week kapsamında seçilen projeler, “Next Generation Zone” adı verilen özel bir alanda sergilendi. Bu alanda sergilenen az sayıda proje arasında, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Seracılık Programı Öğretim Elemanları Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Tarım Makinaları Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT yer aldı. Akademisyenlerimiz, Üniversite-Sanayi İş Birliği ile geliştirilen “Tam Otomasyonlu Prototip Bir Mikro Yeşillik Bitki Yetiştirme Kabini İmalatı ve Yetiştirme Ortamı - KONFETİ KABİN” isimli projeleriyle Üniversitemizi ve Meslek Yüksekokulumuzu temsil ettiler.

Bu yenilikçi proje, akıllı tarım, sürdürülebilirlik, inovasyon, dijitalleşme ve gıda güvenliği ana temaları ile hem bireysel hem de toplumsal düzeyde tarım ve gıda alanında geleceğe dair önemli bir vizyon sundu. Üniversite-Sanayi İş Birliği çerçevesinde Power Otomasyon ve Makine San. Tic. A.Ş. ile geliştirilen ve Bilimsel Araştırma-Geliştirme Projeleri kapsamında tamamlanan Konfeti Kabini, Türkiye İnovasyon Haftası’nda büyük ilgi gördü.

Etkinlik boyunca akademisyenlerimiz, kabinin Ar-Ge süreci, teknik yapısı ve yetiştirilen mikro yeşillikler hakkında ziyaretçilere bilgi vererek projeleri ile ilgili detaylı sunumlar gerçekleştirdiler. Türkiye Innovation Week 2024, hem akademik hem de endüstriyel açıdan geniş bir etkileşim ve iş birliği fırsatı yarattı.